Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Тотемите на животни (Част Втора).

Тотемът на едно или друго животно не е случаен, това е „шепота“ - заложеното във Вселенски план за човешките индивиди  родени през определени периоди (дата и месец) на годината. Всеки тотем има свое собствено послание. Названието тотем - oti tem (боговете нашепват), идва от езика на северноамериканското племе оджибуей.

Всеки тотем предоставя своето пророческо послание, което трябва да бъде интерпретирано. Символът на животните може да ви предостави скрито послание, защото сте сходни, потвърждавайки, че сте на правилния път и живеете по начин, верен на себе си. В този случай тотемът трябва да се смята за вашето животно в духовен смисъл, разбира се. Тотемът е истински символ на вашия характер и основни черти, което означава, че не винаги може да бъде това, на което се надявате да бъде.

„Човек може да бъде много интелектуално развит и да има научни познания, но ако в същото време забрави за инстинктивната си природа, той няма целия потенциал на собствените си сили. В крайна сметка, от време на време в живота възникват ситуации, когато неговото вътрешно животно, което е забравено, заключено в клетка, избухва и компенсира продължителното невнимание.“

 

КЪЛВАЧ 21 юни-21 юли

 

-влияещ вятър: южен

-основна посока: юг-югоизток

-преобладаващ елемент: вода

-функция:

-растителен клан: дива роза

-минерален тотем: розов кварц

-подходящ цвят: розов

-музикален резонанс: фа

-личност: емоционални, чувствителни, уязвими

-чувства: романтични

-намерения: преданост

-характер: взискателен

-положителни черти: въображение, пестеливост, съчувствие

-отрицателни черти: чувство за собственост, каприз, злопаметност

-да култивирате съобразителност, способност да прощавате, интуиция. –избягвайте самосъжаление, завист, чувство за собственост

Анализи:

Земно влияние: Трябва да преминете през много изпитания и промени, за да разкриете максималния потенциал на качествата, които са ви като дар.

Влияещ вятър южен: Вие сте много подвластни на усещането си за близост до нещата и на близостта на своето осезание. Поведението ви и решенията, които взимате са предопределени в значителна степен под влияние на вашите емоции.

Рожден животински тотем кълвач: Като родители често оставате привързани към децата си до старини, но основната ви грешка, която допускате, че ги карате да се чувстват зависими от вас. Вие изпитвате искрена необходимост да служите на някого или на нещо, затова било съпруг или съпруга вие винаги ще си останете подвластен поради вашият избор.

Проявление на личността: Вие сте много емоционални и лесно се разстройвате или гневите. Стремежът ви към привързаност ви поставя в капан, в който се чувствате онеправдани и пренебрегнати. В действителност точно тази силна привързаност ви причинява най-много стрес, тревоги и болести. За това преодолявайте прекомерната си привързаност, ако желаете да поемате контрол за живота си. В противен случай ще осъществят контрол над вас. Вие сте човек на двете крайности, или сте сърдечни и внимателни, или сурови, мрачни и заядливи.

Детство: Като дете сте били чувствителни и лесно раними. Една сурова дума е можела да има опустошителен ефект върху вашето бъдеще. Любопитството ви за повече знания като дете ви води за съжаление до неприятните пътеки да се ръководите от чужди мнения, след което вие ги считате за свои.

Любов: Вие сте силно заредени с емоционална енергия, че веднъж отдадени някому се обвързвате напълно с него.

Здраве: Като цяло ви е заложено здравословното ви състояние да бъде добро. В структурата на вашия организъм е заложено бързо да се възстановявате от повечето болести. Слабите ви области са гръдния кош, стомаха и мозъка. Бъдете особено внимателни, когато се поддавате на емоциите, защото има риск от инсулт.

Благоприятни периоди:

21 юни-22 юли

23 октомври-22 ноември

19 февруари-20 март

Най-добър ден от седмицата: понеделник

Най-добър часови пояс: от 9.00 до 11.00 часа през деня,  от 21.00 до 23.00 часа вечерта.

Предизвикателствата на живота:

Вие сте в постоянни тревоги за нещо съзирайки обреченост и беда във всяко начинание. Безпокоите се как ще завърши дадена работа преди още да е започнала. Основната ви задача в живота е - да не живеете с миналото, а трябва да открийте как да живеете в настоящето.

 

СЬОМГА 22 юли-21 август 

 

-влияещ вятър: южен

-основна посока: юг

-преобладаващ елемент: огън с вода

-функция: дейност

-растителен клан: малина

-минерален тотем: карнеол

-подходящ цвят: червен

-музикален резонанс: фа диес

-личност: горда

-чувства: силни

-намерения: господство

-характер: изискващ

-положителни черти: щедрост, великодушие

-отрицателни черти: деспотизъм, догматизъм, нетолерантност

Анализи:

Земно влияние: Слънцето е най-близко до земята, което дава знак да осмислите какво сте днес и какви се надявате да станете утре.

Влияние на слънцето: Съвсем логично е да сте слънчеви личности. Подобно на слънцето обичате да ви гледат и да ви се радват.

Влияещ елемент: огън с вода

Вие сте обладани от мощен порив да се впускате напред и да постигате желаните промени. Едновременно с това не искате да задържите постигнатото. За вас семейството е най-добрия източник за упора и сигурност.

Проявления на личността: За вас няма половинчати неща. Цялата ви природа излъчва самоувереност. Вие не само няма да оставите и капка съмнение, че ще управлявате нещата, но ще претендирате за правото да контролирате живота на останалите. Вашата дума винаги е най-меродавна, но проблемът е, че сте склонни да променяте вижданията си радикално и да ги поддържате с толкова жар и убеждения, убеждавайки другите, че никога не сте променяли становището си. Макар че сте много рационални, за вас е трудно да взимате правилни решения, защото егото по природа ви прави уязвими за ласкателства и измами.

Детство: Още като дете при вас е заложено да бъдете научени най-вече на дисциплина и ясни правила, за да осъзнаете един ден, че не сте сами на този свят.

Любов: Любовта за вас е от съществено значение като благополучие. Отдавате се изцяло, макар и понякога театрално да изразявате емоциите си.

Здраве: Космически ви е заложено рядко да се разболявате, а когато това се случи се възстановявате бързо. Тъй като нямате спирачки и трудно признавате своята емоционална уязвимост сте изправени пред опасността да прекалявате с работата и в последствие на лице идват стрес и нервни разстройства С напредването на възрастта ви се увеличава опасността към високо артериално кръвно налягане и влошено кръвообращение Внимавайте, защото сте податливи към нараняване, особено на гърба и счупване на долните крайници и глезените.

Благоприятни периоди: най-добрите месеци

22 юли-21 август

23 ноември-21 декември

21 март-20 април

Най-добрия ден: неделя

Най-добрите часови пояси:

от 11.00 до 13.00 часа през деня  и

от 23.00 до 1.00 през нощта.

 

КАФЯВА МЕЧКА 22 август-21 септември 

 

-влияещ вятър: южен

-основна посока: юг-югозапад

-преобладаващ елемент: земя с вода

-функция: да променя

-растителен клан: теменужка

-минерален тотем: топаз

-подходящ цвят: кафяв и виолетов

-музикален резонанс: сол

-личност: работливи, непретенциозни, практични, обстоятелствени

-чувства: сърдечни, аналитични

-намерения: практицизъм

-характер: внимателен

-положителни черти: проницателност и точност

-отрицателни черти: заядливост и дребнавост

Анализи:

Земно влияние: Периода през който сте родени ви напомня, че човек получава от живота съразмерно с това, което е вложил в него.

Слънчево влияние: Винаги събирайте и последното зърно от реколтата. Ако това бъде пренебрегнато може да ви доведе до лишения в бъдеще.

Влияещ вятър: южен

Посока: юг-югозапад

Южният вятър винаги ще ви подсеща, че трябва да влагате емоции и чувства в своите амбиции и стремежи, за да подобрите качествата и свойствата на постигнатото.

Влияещ елемент: земя – вода

Водата уподобява на емоциите. Тя може да ви помогне като ваш елемент за осъществяване на стремежите ви.

Елементът земя поражда у вас силен афинитет към родното място и поради тази причина ще успеете само, ако живеете в постоянна, стабилна и хармонична среда.

Проявления на личността: Изключително вниквате в подробностите, но лесно губите поглед от същността. Точно дребните неща в живота, които са незначителни за другите хора за вас представляват проблем и ви причиняват големи тревоги. От една страна вие сте надеждни, трудолюбиви и издръжливи и често се натоварвате с повече задължения отколкото може да понесете, за да оправдаете очакванията на околните. От друга страна бихте могли да стигнете до етап, в който не желаете да изпълните определена поръчка. С това си намирате причина да се „скриете” зад болестта или да търсите друг претекст вместо да направите опит да разрешите въпроса чрез обсъждане и преговори. Вие притежавате строго определени навици и принципи, което ви кара да поставяте нещата на определеното им място. Не признавате и не зачитате не аргументирани мнения. Според вас, ако отсрещния започне да се изразява хаотично вие може да го сграбчите с лапи. Най-основното ви качество е, че може да бъдете както добри подчинени, така и добри началници. Предпочитате да сте на свободна професия или да работите сами за себе си, вместо заедно с други хора, които не са ви приятни.

Детство: На вас е предопределено да се наричате „добрите бебета”. В детството сте били лесно отгледани и рядко сте създавали неприятности, но сте били гневни дори и някои от родителите ви да не ви се изясни точно, когато сте задали въпрос.

Любов: Вие не изразявате лесно съкровените си мисли и скривате истинските си чувства, защото често сте били лъгани. Дори се затруднявате от прилива на чувства, които напират във вас и в опита си да ги преодолеете изглеждате сдържани, хладни, дори студени. Но след като намерите истинската си любов вашата вярност е пословична.

Здраве: Стомашните разстройства, проблемите в червата, от които страдате навярно са физически реакции на забраните и ограниченията, които сами си налагате. Често поради прекалено голямо внимание, което отделяте на дребни незначителни въпроси могат да прераснат в големи проблеми. Умственото напрежение може да се отрази на стомаха във вид на гастрит, язви и колити. Долни и горни крайници са също уязвими при вас.

Благоприятни периоди:

22 август-21 септември

22 декември-19 януари

20 април-20 юни

Най-добрия ден от седмицата: сряда

Най-добрия часови пояс:

От 13.00 до 15.00 часа.

За тотемите СОКОЛ, БОБЪР И ЕЛЕН четете ТУК:

Скритите послания: Вижте кой е вашият тотем според датата на ражданеТотемът е истински символ на вашия характер и основни черти

Подбрал за всички вас езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.