Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Тотемите на животни.

Названието тотем - oti tem (боговете нашепват), идва от езика на северноамериканското племе оджибуей. Тотемът на едно или друго животно не е случаен, това е „шепота“ - заложеното във Вселенски план за човешките индивиди, родени през определени периоди (дата и месец) на годината. Всеки тотем има свое собствено послание.

Всеки тотем предоставя своето пророческо послание, което трябва да бъде интерпретирано. Символът на животните може да ви предостави скрито послание, защото сте сходни, потвърждавайки, че сте на правилния път и живеете по начин, верен на себе си. В този случай тотемът трябва да се смята за вашето животно в духовен смисъл, разбира се. Тотемът е истински символ на вашия характер и основни черти, което означава, че не винаги може да бъде това, което очаквате.

„Човек може да бъде много интелектуално развит и да има научни познания, но ако в същото време забрави за инстинктивната си природа, той няма целия потенциал на собствените си сили. В крайна сметка, от време на време в живота възникват ситуации, когато неговото вътрешно животно, което е забравено, заключено в клетка, избухва и компенсира продължителното невнимание.“

 

СОКОЛ (22 март - 19 април)

 

-влияещ вятър: източен

-основна посока: североизток

-преобладаващ елемент: огън

-функция: да започва

-растителен клан: глухарче

-минерален тотем: опал

-подходящ цвят: жълтозелен

-музикален резонанс: до диес

-личност: активна, енергична, устремна

-чувства: бързо възбудими

-намерения: винаги нови начинания

-характер: импулсивен

-положителни черти: предприемчивост, инициативност, склонност към приключения и авантюри

-отрицателни черти: себичност, егоизъм, нетърпеливост, показност

Трябва да се избягва суета, самонадеяност и нетолерантност.

Анализи:

Влияещ вятър: източен

Посока: североизток

Ако поддържате ума си отворен за проблемите, с които се сблъсквате, ще влезете в хармония с енергията, но в случай, че се прояви упорство или догматизъм, притокът на енергия ще се блокира и неизбежно ще причини трудности и неприятности.

Житейският тотем сокол, той трябва да научи урока си – Търсете причините винаги в себе си, а после в околните!

Растителен тотем: Глухарче

Като сокол вие приличате на своя растителен тотем – глухарчето, вятърът лесно ви отнася от едно място на друго, от една идея или желание към следващата. Отлитате от нещата без да имате време да ги огледате, в същото време изпитвате остра потребност да бъдете полезни и можете да пуснете своите корени в (цели) навсякъде.

Минерален тотем: Опал

Проявления на личността: Изключително сте напорист, когато убеждавате другите да участват във вашите планове. Трябва да се пазите да не се увлечете в своето чувство за собствена значимост и да не приемате себе си като незаменими, защото ще попаднете в капана на заслепяването от самомнения и суета. Като дете сте били изключително умни за възрастта си, но често не се е проявявало желание да вложите особени усилия в  училище. Имали сте нужда от насърчаване и стимул. Били сте по-чувствителни към похвали и предизвикателства, отколкото към наказания и сега приемате критиката враждебно.

Любов: Въображението ви играе толкова важна роля в любовта, колкото и в другите области от живота. Дори и пленителни с обаяние, което привлича и съблазнява, но тази откровеност и внезапни избухвания ще ви изправят пред изключителни пречки. Лесно се влюбвате, но любовта ви е кратка, защото волна или неволна суетата е будна във вас и често изпепелява първите чувства.

Здраве: При вас има чести предразположения при ендокринната система, като главоболия, мигрени и нервни разстройства, предизвикани от стрес. Научете се да попадате в златното сечение на абсолютното равновесие между почивка и работа. Елементът огън във вас при липса на баланс може да предизвиква високо кръвно налягане и диабет, които ще възникнат внезапно.

Цвят: жълто-зелен

Този цвят е необходим да се носи близко до тялото, за да може жълто-зеленото да култивира във вас умереност, търпение, състрадание, толерантност. При отсъствие на този цвят възникват всякакви тенденции към нетърпеливост, агресивност, нетолерантност и най-вече  диктат към околните.

Основна задача на жизнения път: Целта е да поставите на изпитание собствената си индивидуалност и да откриете дали е в състояние да съществува самостоятелност без да зависи от него.

Запомни: Щастието се постига чрез споделяне! Като основна твоя задача е да успееш, чрез опита да откриеш нещата, които имат истинска стойност и най-вече да поемеш лична отговорност.

Благоприятни периоди:

21 март - 19 април

22 юли - 21 август

23 октомври - 21 декември

Най-добрия ден от седмицата: вторник

Най-благоприятния часови пояс: между 15.00 и 17.00 часа следобед. Ранната вечер е най-подходящото време за зареждане с енергия.

 

БОБЪР (20 април - 20 май) 

 

-влияещ вятър: източен

-основна посока: изток

-преобладаващ елемент: земя с огън

-функция: консолидиране

-растителен клан: дива детелина

-минерален тотем: ясписов халцедон

-подходящ цвят: жълт

-музикален резонанс: ре диес

-личност: решителен, находчив

-чувства: силни, напрегнати

-намерения: притежаване

-характер: работохолик

-положителни черти: силна воля, упоритост

-отрицателни черти: стремеж към собственост, непреклонност

 

Анализи:

Земно влияние: По природа сте материалисти, устремени към умствено и духовно усъвършенстване, за сметка на това като цяло жизненият ви път не е много гладък, защото сте в непрестанен преход от едно ниво към друго и срещате доста изпитания, които понякога са мъчителни.

Слънчево влияние: Темпераментни и нежни по природа, но може да бъдете и хладни, дори отмъстителни, ако прецените някого за неприятел.

Влияещ елемент: земя с огън

Необходимо е да погледнете отвъд външната реалност и да постигнете острото зрение като орел, за да видите действителността зад границите на материята. Вашият успех е в конфигурация постоянство и упоритост. Същите са положителни качества, но при липса на баланс могат да блокират проявата на чувства до такава степен, че да претърпите много болка и страдание.

Като дете – проява на две качества: жажда за собственост и упоритост достигаща до инат. За съжаление сте били склонни повече да наизустявате в училище, отколкото да проявявате фантазия, но дадените ви добри възможности за концентрация ви гарантират успехът.

Любов: Верни и всеотдайни, но нуждата да се чувствате сигурни ви кара постоянно да търсите доказателства, че партньорите ви изпитват същите чувства към вас.

Съвместимост: Имате съвместимост с хора родени през следните периоди:                  

21 юни-21 юли

22 август-21 септември

22 декември-19 януари

Здраве: общо взето имате стабилно телосложение, но поради вашата пристрастеност към хубавата храна и хубавите неща в живота често си угаждате и с напредването на възрастта ще ставате податливи към сърдечни болести и смущения в бъбреците. Най-уязвимата ви част е гърлото, други слаби области матка/простата и пикочен мехур.

Благоприятни периоди:

20 април-20 май

22 септември-22 октомври

22 декември-19 януари

Най-добър ден от седмицата: петък

Най-добрите часови пояси: от 5.00 до 7.00 часа сутринта и от 15.00 до 19.00 часа следобед.

 

ЕЛЕН (21 май-20 юни)

-влияещ вятър: източни ветрове

-основна посока: югоизток

-преобладаващ елемент: въздух с огън

-функция: координация

-растителен клан: лопен

-минерален тотем: ахат

-подходящ цвят: оранж

-музикален резонанс: ми

-личност: бърза, будна, приказлива, обаятелна, капризна

-чувства: силни, но чувствени 

-намерения: многостранност

-характер: жив

-положителни черти: приветливост, остроумност, интелигентност

-отрицателни черти: непостоянство, неспокойство, често мързеливи, обезвереност.

Съзнателна цел: Да обединявате.

Подсъзнателно желание: Овладяване на умът.

Жизнен път: координация.

Духовна алхимия: преобладаващ Ян.

Трябва да култивирате - концентрацията си, упоритостта и съчувствието. Да избягвате капризите, непостоянството, преднамереност.

Земно влияние: Вие притежавате способността да разгърнете изцяло вродения си потенциал, разкривайки собствената си роля в житейската схема. За целта е необходимо да приложите всичките си умения и способности, и цялата си интуиция за да видите нещата, които са отвъд обхвата на физическите им сетива.

Слънчево влияние: Вие сте креативна личност и вашите способности успяват да привлекат вниманието на околните към вас. Вие притежавате изключителен огнен темперамент и добър характер, но когато не сте в настроение за жалост сте трудно поносими за околните.

Влияещ вятър: източен

Нуждаете се от повече далновидност, откровеност и яснота. Рядко обръщате внимание на опасностите, които се крият към дадени ситуации преди да пристъпите към действия.

Влияещ елемент: въздух – огън

Като личност сте много енергични, устремени към всичко, което ви привлича, но за съжаление сте по-малко заинтересовани към проблемите на приятели и колеги.

Любов: Пътят към сърцето ви минава през споделянето на вашите стремежи и интереси. Тъй като разнообразието е ключ към възприемане на темперамента ви, то верността не е една от най-силните ви страни. В любовта сте толкова добри, колкото сте остроумни в разговорите.

Здраве: Лягате късно и не си доспивате, въпреки многото часове сън понякога. Нещо има заложено като силно нервно напрежение във вас. Проблеми с външните части на тялото като ръцете и раменете.

Уязвими органи: бели дробове, дихателни пътища, просто се пазете.

Най благоприятни периоди като цяло за вас са:

21 май -20 юни,

22 септември 22 октомври,

20 януари - 18 февруари.

Добър ден от седмицата е за вас: сряда,

Най-добрият часови пояс през деня

07.00 – 09.00 часа и между 19.00 и 20.00 часа.

Мисловната ви пътека минава под свода на логиката.

"Неуспехите ви" са единственият начин да разкриете себе си, да откриете темпото в живота си и да си отговорите на въпросите, които са от истинско значение.

Към вас трябва да се отнасят

  1. да не ви подценяват, да размишляват с теб над трудни проблеми и винаги да се съобразяват с емоционалната ти уязвимост.
  2. за да проникнат в душата ви, трябва да ви изслушват винаги, защото обичате да говорите, но ненавиждате да ви прекъсват или апострофират.
  3. поради вашата напрегнатост, трябва да се подхожда с внимание, да се почувствате като планинско езеро - спокойствие.

Като дете: винаги е трябвало да ви насърчават да се изразявате ясно и точно. Не трябва бързият ум да тъне в невежество и закърнели обичаи.

Очаквайте в следващото издание: КЪЛВАЧ 21 юни-21 юли, СЬОМГА 22 юли-21 август, КАФЯВА МЕЧКА 22 август-21 септември

Подбрал за всички вас езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.