Не можем да извадим селото от града, ей! Така възкликна млад пловдивчанин, който прибирайки се към дома си на ул."Капитан Райчо" се натъкнал на овца, която обикаляла около павилионите с дюнери на кръстовището с бул. "Цар Борис Трети Обединител". "Тръгна към булеварда, колите започнаха да спират, за да не я прегазят, водачите надуха клаксоните и животното се притесни и побягна обратно към "Гранда". Сви в една от уличките и я изгубих от очи. Но в близост не видях никой, който да си я търси. Повечето минувачи я гледаха с интерес, други я снимаха" разказа пловдивчанинът. 

Друг провдивчани я е заснел и качил безуспешните й опити да пресече във Фесбук. 

Видео Симеон Симеонов в Забелязано в Пловдив

Само преди месец в комплекс "Оазис" в Кичук Париж бяха заснети две кози, които бяха полегнали между етажите. В последствие се оказа, че това е активно мероприятие на зевзеци. Напоследък свикнахме да гледаме прасета около Първо районно в Кючука и около Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” на бул. "България" . Коне се разхождат в район „Източен”, а в Столипиново” от скоро се наблюдава и популация на овце. Последните дори се отглеждат под терасите на блоковете. На Гребната база понякога се разхождат и пасат крави. 

В този ред на мисли и при свободно отглежданите животни в града, наличието на зоопарк става абсолютно ненужно. Общината може да си спести този харч, защото  по улиците вече има достатъчно представители на фауната. За по -екзотичните видове, ще разчитаме на Animal Planet.

Кози се заселиха в Оазиса в Смирненски, припкат по стълбищата в комплексаЖивотните спят на изтривалките пред входните врати