Кози се настаниха в един от жилищните комплекси в Пловдив. В един от входовете на кооперацията на бул. „Пещерско шосе” двете животни спокойно си обикалят и спят пред входните врати.  Пловдивчанин, живеещ в комплекс Оазис,  е заснел козите из стълбището на сградата, както и пред самия комплекс.

Животинчетата са хванати да припкат около спрелите коли със смолянска регистрация пред комплекса.  По думите на пловдивчани, козлетата от дни са забелязани да се разхождат в квартала.

Преди няколко дни животните били забелязани и в двора на Математическата гимназия. 

Репортер на TrafficNews се свърза с Общинския инспекторат. Шефът Борислав Димов заяви, че веднага ще изпрати инспектори, които да направят проверка и да санкционират собственика им. Наскоро там е бил глобен възрастен мъж, който имал стадо кози, като е възможно отново той да е виновникът.  Според наредбите на Община Пловдив селскостопански животни могат да се отглеждат по специален ред в двата квартала "Прослав" и "Коматево".

Според пловдивчани това е една типична гледка за Пловдив, особено пред големите мастодонти. Напоследък свикнахме да гледаме прасета около Първо районно в Кючука и около Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” . Коне се разхождат в район „Източен”, а в Столипиново” от скоро се наблюдава и популация на овце. Последните дори се отглеждат под терасите на блоковете.

От днес вече и козички ще радват окото на любителите на флората и фауната в Пловдив.

Снимки: Забелязано в Пловдив