Ретрограден Меркурий в Рак : 19 юни - 12 юли

Ретроградността на Меркурий ще предупреди за настъпващи разнобойни в живота: семейство, дом, комфорт, сигурност. Липсата на комуникации с домашния ви партньор или роднини могат да разрушат домашния ви живот, или да настъпят поредица от повреди на електро уреди или неочакван ремонт на жилището. Така че, за да не останете разочаровани вземете предварително необходимите мерки, вместо да чакате главоболието да ви споходи.

Слънчево затъмнение в Рак : 21 юни

Повечето от миналогодишните затъмнения се случиха по оста Рак-Козирог, а сега на тази ос се случват две заключителни затъмнения, които ще изправят очи в очи семейните отношения и срещу вашите професионални амбиции. Ракът е свързан с подхранването на домашния ви живот, докато Козирогът се стреми към професионални цели.

Ако има голям дисбаланс между тези две области в живота ви, това пръстеновидно затъмнение със сигурност ще вгорчи живота ви. Меркурий излиза с „ултиматум“: Имате на разположение две денонощия, преди да навлезе Меркурий в ретроград, да балансирате нещата.

Препоръчително е да внесете повече увереност в кариерата и да подкрепяте своите близки. В противен случай, стихията от затъмнението може да до доведе до разгром в работата и разруха в семеен план. Освен това, много хора ще вземат неочаквани решения, които отдавна отлагат.

По принцип нестабилните отношения вероятно ще се разпаднат и втората половина на 2020 г. ще бъде най-проблематична. Двойките, обвързани с неподправени чувства, могат да намерят връзката си на ново ниво, като решат да се преместят да съжителстват заедно или да се венчаят официално.

Слънчевото затъмнение на 21 юни може да причини сериозни политически и икономически катаклизми. В страните от Европейския съюз се очертава да има размирици и ще се усилват, когато обществеността разбере, че позицията на политическия елит не представлява мнозинството.

Жизненият  стандарт на жителите на ЕС ще намалее, което може да предизвика демонстрации и стачки във Франция , Германия и Испания . Ситуацията в Англия може да стане силно нестабилна, а в САЩ кризите ще се увеличават и до 2021 година.

Относно България - При събитие като слънчево затъмнение в Рак, отправя послания, че компроматните битки ще засилят своят интензитет, който може да прерасне в открита война. Туристическият сезон ще претърпи „крах“ пропадайки главоломно. Също така предразполага за рокади на най-високо политическо ниво.

 

Полумесечно лунно затъмнение в Козирог : 5 юли

Това е последното полумесечно лунно затъмнение, което ще се случи по оста Рак-Козирог до 2027 г. В края на поредицата от затъмнения, разкриващи противоборството между вашето семейство спрямо кариерата ви.

Това кулминационно полумрачно затъмнение ще ви подтиква към размисъл върху дадени цели, които имате за себе си, и да преосмислите, дали те вече наистина означават нещо за вас.

В политически и икономически план предстоят тектонични промени, пластовете ще се разместват динамично и връщане назад няма да има. Много е вероятно няколко седмици преди въпросното лунно затъмнение, не малко политици и бизнесмени да бъдат изненадващо „отстреляни“, а цените на потребителските стоки да направят нов рекорд в „овчарският скок“. Периодът между август и октомври може да обяви огромна глобална икономическа криза, която ще засегне всички страни по света.

  

Красимир Куртев - Алеф. Doctor Honoris Causa, планетарен и езотеричен анализатор.