Бившият наш футболист Иван Тодоров, който бе част и от предаването "Смени жената" през 2017 година, показа несломим дух и голяма сила. Той не само се бори с онкологично заболяване, но и замина за далечен Китай, където се изправи срещу COVID-19 и вече над 35 дни е изолиран. 

Иван Тодоров страда от злокачествен лейомиосарком на костта и меките тъкани, а последният му шанс да спаси крака и живота си бе скъпоструваща операция в Турция. Хиляди се включват в благотворителната кауза и сумата е събрана. На третия ден след направената операция, Иван пусна снимка от лечебното заведение в Турция и написа: "Първо изправяне от леглото , за сега нещата вървят по план! Стискайте палци всичко да е наред и както каза професора "магията" която е направил да заработи".

Благодарение на общата финансова помощ и лична подкрепа, Иван Тодоров съобщава, че заминава на друго лечение - в Гуанджоу - сърцето на Китай. Всичко това се случва с пик-а на разпространение на COVID-19, а единственото, което Иван казва е "ПОВЯРВАЙ ТЕ МИ, ЩЕ ВНИМАВАМ, повече от колкото може да си представите!!! Очаква ме далеч , по голямо предизвикателство от вируса!!!
Искам да знаете, че какво и да стане там в далечен Китай , Аз ви БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО И НА ВСИЧКИ , ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО ВИЕ МИ ДАДОХТЕ , АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС ДО ЕДИН, ТО ПРИЯТЕЛИ Е ПО-СИЛНО ОТ ВСИЧКИ ГАДНИ ВИРУСИ И БОЛЕСТИ!!!"

Така, на 1 февруари, Иван Тодоров официално взима едногодишна виза за Китай, а на 7 февруари лети за Гуанджоу през Москва.

Преди няколко дни, той направи първо изявление от далечен Гуанджоу, като изказа и мнение за случващото се в родната България. Ето какво написа бившият наш футболист:

"Здравейте на всички. До този момент гледах да не се включвам в коментарите по темата за коронавируса по мое лично желание! Но днес, след установяването на нови случаи на територията на България си мисля, че на всички ви е ясно, че нещата изобщо не са за подценяване , защото ако не друго, вируса ни показа с каква светкавична скорост се движи и как обхваща всякакви възрасти и хора от всякаква сфера! НА ПЪРВО МЯСТО НЯМА НУЖДА ОТ ПАНИКА!!!

През последните 2 седмици няма интервю, което да не съм прочел, няма статус от Фейсбук, който да не съм изчел. Освен това чух какви ли не коментари "ЗА" и "ПРОТИВ" мерките за сигурност дето трябва да се вземат, камерите на летищата, липсата на маски, недостига на легла и абе дет се вика добре съм запознат със ситуацията в БГ нищо, че ме няма вече 35 дни. Сигурно няма да ми стигнат буквите да ви изпиша всичко приятели!

Искам да ви върна точно 35 дни на назад във времето. По това време за вас и за мен коронавируса беше само на предпоследно място във новините по телевизора и на над 10 000 км от домовете ни! Само, че на мен ми предстоеше пътуване за Китай - там, където беше пикът на вируса!!!! Имате ли представа какво е чувството да знаеш, че има място в света, в което имат възможност да ти помогнат и спасят живота така, както никъде другаде и ти отивайки към посолството за записване на час за интервю, да чуеш от хората които работят там : Ти луд ли си , къде си тръгнал да ходиш. Сега там е страшно, помисли си добре, изчакай малко......иии сега настръхвам като си го припомням това нещо! Беше стряскащо признавам си...

Да чуеш от Министерството на здравеопазването коментар: ами момче сега не е точния момент да пътуваш на там, прецени си, сложи си + и - на кантар, ние не можем да ти дадем правилен съвет в този момент....МОЛЯЯ ??? .....да продължавам ли? Не сега ще ви споделя какво стана от тогава до днес:

Купуване на маски, висок и нисък клас (тогава ги имаше още), постоянна връзка с посолството и лични контакти на българи живееши в Китай за обратна връзка, закупуването на дезифенктанти, повишаване в пъти хигиената на миене на ръце ( признавам си не съм го правил достатъчно добре и определено минавах метър за само 4-5 секунди време). Подсигуряването на всички неща от първа необходимост - храна, дрехи, лични вещи, книги , PS и т.н . Всичко това ви го споделям, защото искам за ви дам втори полезен съвет по време на криза а именно: БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ И ОРГАНИЗИРАНИ!!!

Повярвайте ми, китайците загубиха много повече от това, което ние ще загубим във всяко едно отношение, но приятели тези хора са адски организирани, супер стриктни, последователни, отговорни, професионалисти, състрадателни и не на последно място много искат да се развиват във всичко. Това, което им се случи ги удари доста силно и ще остави следа завинаги у тях. Но дали видях някой от тях да не вярва и да не дава всичко от себе си, за да се оправят нещата НАПРОТИВ, точно обратното- съвет номер 3 - ДА СМЕ ОПТИМИСТИ И СИЛНО ВЯРВАЩИ!!!

За съвет номер 4: мога книга да напиша, а именно пълна ИЗОЛАЦИЯ за определен период от време!!!
Днес ми е 35-ти ден на почти пълна от изолация от външният свят....не искате и не можете да си представите какво е това чувство и усещане, признавам и аз не вярвах, че мога и ще издържа, но ето, че го издържам и продължавам! Щом аз мога значи и вие го можете!!!!

"Трудностите сплотяват, изкарват на преден план личностите и отсяват зърното от плявата"...... - това прочех днес в едно интервю и заради него написах стасуса си към вас приятели! Не се правя на голям експерт , просто минах през кошмар и вече съм на ясно със всичко, което е в главите ви! Искам да знаете, че съм на толкова много километри сега и това, което мога да направя е да стигна до всеки един от вас, защото няма да си простя, ако разбера, че някой от вас е пропуснал да последва по-горе написаното и има положителен тест......знаете ли защо много държа да се вслушате в статуса ми , защото аз за коронавирус само съм чувал и гледал по телевизията все още!!!!! Просто не му позволих да ми гостува!!!!!

П.С Извинявам се , за обема на статуса предварително! Поздрави и прегръдки ( без ръкостискания) от далечен Китай на всички!!!
Мийте ръцете, носете маски и се молете за топло време, това ще го убие най-лесно тази гад!"

Коварна болест застигна наш бивш футболистИван Тодоров се обърна със зов за помощ към всички свои близки и приятели