Световноизвестният учен професор доктор Греъм Павелек беше едно от официалните лица на най-голямото събитие на имунологичната общоност в България и Европа. Конгресът по имунология събра на едно място специалистите, работещи във фундаменталната, приложната и клинична имунология.

Проф. Павелек е професор по експериментална имунология в центъра за медицински изследвания към Медицинския университет в Тюбинген. На конгреса той разкри последните новости от областта. В последните няколко години ученият активно се занимава с изследвания, касаещи връзката между стареенето, имунитета, туморите и някои латентни вируси.

Имунологията е едно от най-бързо развиващите се звена в науката и медицината. То е и изключително полезно за хората. Целта на учените е чрез познанията, с опита и възможностите, които имаме в България, да помагат на пациентите да бъдат по-здрави и да боледуват по-малко.

Медицински университет-Пловдив участваше на конгреса с представянето на научната си дейност, свързана с имунологичните проучвания, които се правят в много катедри.

Какво разказа по време на участието си в конгреса проф. д-р Греъм Павелек, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ:

Приключи най-мащабният здравен форум в Пловдив ВИДЕОКонгресът събра 150 учени от 9 държави