
Кюфтета от извара с доматена салца са страхотно предложение за вечеря в горещите дни. Вижте как да приготвите стъпка по стъпка това вегетарианско изкушение:
Продукти:
- 300 г пълномаслена извара
- 100 г краве сирене
- 1 яйце
- 50 г кашкавал
- 3 с.л. брашно
- 1/2 връзка магданоз
- 50 мл. олио
- сол и черен пипер на вкус
За салцата:
- 1 белена печена чушка
- 1 малка глава червен лук
- 1 скилидка чесън
- 1–2 домата
- 1 люта чушка
- 1/2 връзка магданоз
- 1 стрък босилек
- 1/2 лимон
- 1/2 ч.л. кимион
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Настържете кашкавала, а сиренето натрошете.
- В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето.
- Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
- С влажни ръце оформете малки кюфтета. Изпържете ги до златисто в сгорещеното олио.
- За салцата нарежете на ситно печената чушка, лука, лютата чушка, доматите и ги разбъркайте с наситнените чесън, магданоз и босилек.
- Овкусете с кимиона, прибавете зехтина, сока от лимон и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
- Поднесете кюфтетата със салцата.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
345

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1355

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
9977
Акценти



С над един милион души намаля населението на България
11.08.25 09:12
832

Пловдивчанин е изчезналият българин в Охридското езеро
10.08.25 17:07
9016




