Ето какви продукти ще са необходими
- чаени бисквити - 250 г (какаови)
- маскарпоне - 500 г
- сладкарска сметана - 400 мл
- пудра захар - 5 с.л.
- ванилия - 0.4 г или на вкус
- сладко от череши - 3 с.л.
- бял шоколад - 100 г
- прясно мляко - 100 мл
Сметаната се разбива с миксер, след което се добавят пудрата захар и ванилията. Разбива се за още кратко с миксер.
След това с миксер се разбива маскарпонето за тортата. С помощта на шпатула на три пъти се добавя от разбитата сметана при маскарпонето. С това кремът за тортата е готов.
За да се оформи блата за тортата, всяка бисквита се напоява в прясно мляко и се подрежда на дъното на формата. Върху бисквитите се слага половината от крема, както и сладкото от череши. Нарежда се нов пласт бисквити и останалият крема.
Шоколадът се настъргва на едро ренде и се поръсва върху тортата.
Тортата не се пече, а преди сервиране се охлажда за около 4-5 часа.
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар