Ето какви продукти ще са необходими

  • чаени бисквити - 250 г (какаови)
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилия - 0.4 г или на вкус
  • сладко от череши - 3 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл

Сметаната се разбива с миксер, след което се добавят пудрата захар и ванилията. Разбива се за още кратко с миксер.

След това с миксер се разбива маскарпонето за тортата. С помощта на шпатула на три пъти се добавя от разбитата сметана при маскарпонето. С това кремът за тортата е готов.

За да се оформи блата за тортата, всяка бисквита се напоява в прясно мляко и се подрежда на дъното на формата. Върху бисквитите се слага половината от крема, както и сладкото от череши. Нарежда се нов пласт бисквити и останалият крема.

Шоколадът се настъргва на едро ренде и се поръсва върху тортата.

Тортата не се пече, а преди сервиране се охлажда за около 4-5 часа.