Необходими продукти :
- кори за баница - 6 листа фини
- яйца - 4 бр.
- сирене - 250 г
- бакпулвер - 1 пакетче
- олио - 2 с.л.
- масло - 2 с.л. разтопено
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и при тях натрошаваме сиренето. Разбъркваме и добавяме бакпулвера.
Смесваме олиото с разтопеното масло. Отделяме си малко за намазване.
Поставяме една кора на плота, намазваме с мазнината, отгоре поставяме втора кора, намазваме пак с мазнина и в единия широк край поставяме една ивица от плънката.
Навиваме на руло, после на охлювче и поставяме в намазаната с малко мазнина кошница на уреда.
По този начин приготвяме още две рула и ги увиваме около първата по класическия начин.
Намазваме отгоре вкусната вита баница с мазнина.
Печем на 200 градуса 15 минути.
След това внимателно обръщаме баницата в чиния и поставяме обратно в кошницата, за да се изпече и от другата страна.
Печем още 10 минути на 200 градуса.
Страхотна баница в еър фрайър, изпечена перфектно- хрупкава, но не ронеща се отвън и чудно мека отвътре.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква