Необходими продукти :

  • кори за баница - 6 листа фини
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено

 Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и при тях натрошаваме сиренето. Разбъркваме и добавяме бакпулвера.

Смесваме олиото с разтопеното масло. Отделяме си малко за намазване.

Поставяме една кора на плота, намазваме с мазнината, отгоре поставяме втора кора, намазваме пак с мазнина и в единия широк край поставяме една ивица от плънката.

Навиваме на руло, после на охлювче и поставяме в намазаната с малко мазнина кошница на уреда.

По този начин приготвяме още две рула и ги увиваме около първата по класическия начин.

Намазваме отгоре вкусната вита баница с мазнина.

Печем на 200 градуса 15 минути.

След това внимателно обръщаме баницата в чиния и поставяме обратно в кошницата, за да се изпече и от другата страна.

Печем още 10 минути на 200 градуса.

Страхотна баница в еър фрайър, изпечена перфектно- хрупкава, но не ронеща се отвън и чудно мека отвътре.