28-годишен мъж е арестуван в Пловдив заради жестоко убийство в Пазарджишко. Той е умъртвил 31-годишен свой приятел в избено помещение в село Черногорово, след което избягал.

Убийството е станало в неделя. Именно тогава е открито тялото на жертвата. По главата му е имало следи от нанесени удари с твърд предмет, според първоначалните данни – брадва.

На място са пристигнали полицейски служители от полицията в Пазарджик и е бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик.

От местопроизшествието са иззети веществени доказателства, биологични и дактилоскопни следи. Станало ясно, че извършител на тежкото престъпление е 28-годишен жител на пазарджишкото село Братаница. С

лед убийството той избягал от местопрестъплението и се укрил. В резултат на предприетото издирване и със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ и Второ районно управление  той е задържан в града под тепетата в късните часове вчера.

Убиецът и пострадалият се познавали. Мотивът за извършване на убийството е личен, според събраните доказателства.

28-годишният е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., когато е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

По делото се извършват активни действия по разследването. 

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.