9 са към момента жертвите при катастрофата край село Микре. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с тежкия пътен инцидент в района на ловешкото село Микре.

„Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ. Подготвили сме всичко за последващо лечение, но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи“, коментира министър Ананиев и уточни, че нещата се променят във всяка една минута, тъй като текат операции на пострадалите, съобщава Фокус.

По-първоначална информация пътниците са били превозвани от микробус, но по-късно стана ясно, че става дума за малък автобус.

Припомняме, че по първоначална информация пътнически микробус и товарен автомобил са се сблъскали челно на главен път София – Варна в района на с. Микре, Ловешко. Сигнал за инцидента е подаден към 12.50 часа. В микробуса са пътували общо 26 човека, като всички оцелели са откарани в ловешката болница.