Трудноподвижна жена на 72 г. загина днес при пожар в Търговище, съобщиха от ОДМВР. Тя живеела сама. Сигнал за пожара е подала жената, която идвала сутрин да се грижи за болната. Той получен в 8,10 ч на тел. 112 в Оперативния център на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище.

Огънят лумнал в апартамент на първия етаж в жилищен блок в квартал "Запад" на града.

Веднага на мястото на инцидента са изпратени екипи на пожарната и полицията. Установено е, че в резултат на инцидента е загинала живееща в жилището 72-годишна жена, която е била трудноподвижна. Унищожени са намиращи се в апартамента мебели, бяла техника, легла, опушени са стени. Пожарът е погасен от два екипа служители на РСПБЗН в Търговище с два противопожарни автомобила.

Благодарение на бързите им професионални действия пожарът е бил локализиран минути след получаване на сигнала за него и така е предотвратена опасността огънят да обхване и намиращи се в съседство апартаменти.

С цел гарантиране на сигурността им част от живеещите във входа граждани са били временно евакуирани.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за възникване на инцидента, довел до смъртта на жената, ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по чл. 331, ал. 3 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс досъдебно производство по описа на РУ в Търговище. Ще бъдат назначени съответните експертизи. Случаят е докладван на прокурор от Районна прокуратура.