Жена "завлякла" със 112 хиляди лева мажа си. 33-годишният шуменец подал сигнал в местното полицейско управление за кражба на сериозна сума - 90 000 лева от дома му към средата на октомври 2020 година. След проверка обаче разследващите не открили никакви следи от влизане с взлом или каквото и да е проникване в дома на засегнатия.

В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление се заели с разследване на случая под надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. Проведени били множество разпити, между които и на лица, посочени от пострадалия. На 27 януари мъжът отново потърсил помощ в полицията – този път той съобщил за липсата на 22 300 лева.

По негови данни, парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор били назначени множество експертизи. Пред разследващите мъжът обяснил, че парите били събирани от близки и познати за лечение на дете. Разследването продължило по няколко версии, а за разплитането на случая помогнала засечена регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа – също на 33 години.

Разследващите изискали документи от различни банкови институции, от които станало ясно, че тя е залагала големи парични суми - в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на март, тя признала, че е извършила кражбата на двете суми. Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.