Заподозреният за убийството в столичния квартал „Люлин” се е предал в полицията. Той бе обявен за общодържавно издирване, след като прокуратурата го привлече като обвиняем за тежкото престъпление. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа, съобщиха от полицията. 

Припомняме, че престъплението беше извършено в неделя вечерта. 32-годишен мъж бе намушкан смъртоносно с нож във врата, след като той и негови приятели празнували раждането на дете. Повод за агресията станал шум от фойерверки.

Убитият в София младеж - намушкан заради хвърлена пираткаПолицията издирва извършителят на тежкото престъпление

Както TrafficNews съобщи, заподозреният за убийството е осъжданият вече Денис Мустафа Кемал ал Газзи. 24-годишният младеж е извършил убийството на Илиян в изпитателния срок на условното си наказание. Освен това срещу него има и друго дело за наркотици, което е висящо в Софийския градски съд.

Стана ясно кой е убиецът на млад мъж в София, нарича себе си Бог 69Денис има присъда, купил си дрога след убийството

Ал Газзи е дете от смесен брак. Баща му Камел е сириец. Младежът е роден у нас през 1998 г. Много пъти е залавян от полицията. Преди 2-3 години опитал да стане професионален геймър. След няколко поредни загуби и нула договори за спонсорство бил принуден да се откаже.

Учил в УНСС, но не успял да се дипломира. Работел като брокер в голяма агенция. Оттам казаха, че имал малко сделки, и го изгонили. Тренирал във фитнес, вземал и стероиди. Затова и почнал да оплешивява, макар да е съвсем млад, твърдят хора, които го познават от години. Вземал се на сериозно, дори кръстил фейсбук профила си “Аз съм Бог 69”. Описанието му пък е “Носителят на хаоса”, последвано от емотикони на цигара, нож и ковчег.