Служители на МВР са иззели линейка с фалшиви регистрационни табели вчера на територията на град Хисаря, научи TrafficNews. В момента специализираният автомобил се намира на паркинга на районното управление в града. Линейката е била с номера на друго превозно средство, съобщиха от полицията и е била спряна за проверка край гара Калояново. На водача е съставен акт, предстои и разследване по случая.

Задържаната линийката е собственост на Иван Станчев, който е стар познайник на полицията и е лежал в ареста. Той е бивш служител на скандалния бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла, а в последствие и негов конкурент. През 2018 година беше повдигнато обвинение на Райфъла, че е поръчал палеж на линейка "Мерцедес Спринтер", собственост именно на Иван Станчев. 

Двамата се запознали в ареста през 2015 г. Били настанени в една килия. Там се сближават, и след като излиза от ареста, Станчев прави различни услуги на Червенков и съпругата му.

Райфъла - невинен за палежа на линейката на Иван СтанчевДоказателствата на обвинението обаче се оказаха недостатъчни за осъдителна присъда

Справка с търговския регистър показва, че в момента Иван Станчев има участие в три фирми, свързани с предоставянето на медицински услуги:

СМТ ЛИНЕЙКА ПЛОВДИВ ЕООД, където е управител и едноличен собственик на капитала.

ЛИНЕЙКА ПЛОВДИВ ХЕЛП ООД, където е съдружник и управител.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ МЕДИКАЛ ООД, където е само съдружник.

По информация на TrafficNews, сигналът довел до задържането на линейката е дело на друг конкурент в бранша – Георги Георгиев, който неофициално е свързан с частната фирма "Евромед".

Името на Георгиев също е свързано с редица измами и схеми.Той е бивш полицай. Работил е дълги години в общинска полиция, след което става парамедик, но се представя се за лекар. Преди близо две години, след журналистическо разследване, срещу него беше образувано досъдебно производство.

Прокуратурата погна парамедика, представящ се за лекар в ПловдивСлед журналистическо разследване прокуратурата се самосезира за действията на Георги Георгиев

Галерия: