Един 19-годишен младеж, жена на 31 години и 35-годишен мъж са задържани за 24 часа заради притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Около 09:45 часа на 29 октомври е извършена проверка по постъпил оперативен сигнал, че местен жител държи наркотични вещества. В жилище, обитавано от 19-годишен на ул."Климент Охридски" във Велики Преслав, криминалисти намерили около 25 г суха зелено-кафява тревиста маса, по данни на 19-годишния - марихуана, която е иззета и ще бъде изследвана лабораторно. Младежът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. 

Другите двама нарушители са установени, слад като екип на пътна полиция спрял за проверка на ул." Владайско въстание" в Шумен лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация. Зад волана била 31-годишна шуменка. След тестванeто й с DrugCheck, е отчетена положителна на канабис проба. В дамската й чанта е намерено топче от фолио с около 1г суха листна тревна маса - по думите й, марихуана.

Пътник в автомобила бил 35-годишен шуменец. Преди време мъжът попаднал в полезрението на криминалистите след получена информация, че употребява наркотици. При претърсване в имот, обитаван от него на ул."Драгоман" в града, криминалисти намерили и иззели около 30 г суха тревиста маса, която след извършения полеви наркотест реагирала на марихуана. Част от иззетото вещество било приготвено и увито във фолио на отделни дози.

Двамата са задръжани за 24 часа в РУ- Шумен. Работата по случая продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.