Двама мъже на 42 и 26 години са арестувани след наркосделка в Пловдив. По-младият е продал марихуана с общо тегло 251.83 грама, на стойност 1510 лева на другият арестуван.

След сделката и двамата са арестувани, а днес се сдобиха с обвинение. 

На 23 април била проведена специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. Акцията преминала под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Около 13:45 часа, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 42-годишен. При извършено претърсване в колата била открита и иззета марихуана с общо тегло 200,20 грама. 

Непосредствено след това, в Асеновград, полицейските служители задържали като съпричастен 26-годишен, който малко по-рано през деня разпространил намереното в по-възрастния количество марихуана. При извършен личен обиск у младия мъж била открита марихуана с тегло 51,63 грама.  

Двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес прокуратурата внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. Разследването по случая продължава.