Задържана е жена за жестокото убийство на дете в Момчилград. Жената е много близка на семейството. Разследването на жестокото убийство на 7-годишното момиче продължава. То беше намерено в неделя сутринта мъртво в дома си в Момчилград.

Първият свидетел на трагедията е майката на детето. Рано сутринта, когато се връщала от нощна смяна, жената открила дъщеря си безжизнена в семейния апартамент, съобщава Нова телевизия.

Майката отглеждала сама дъщеря си. Бащата работи в Белгия, по-големият брат е заминал за Турция. Когато майката взимала нощни смени, обикновено за детето се грижела бабата. Точно тази седмица обаче и тя не е била в България.

Вчера беше съобщено, че делото е за умишлено умъртвяване на малолетно дете. Назначена е и тройна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да покаже как е починало момичето, предаде БТВ. Неофициално се говори за задушаване, отново неофициално се твърди и че главата му е била облепена с тиксо.

Междувременно вчера в Момчилград от Турция се прибраха братът и вуйчото на момичето, днес се очаква да се прибере и бащата от Белгия.

Случаят разтърси градчето и местните жители настояват да бъде разрешен възможно най-бързо.