Двама дилъри са задържани с близо 8 килограма марихуана в Любимец. Днес магистратите от Апелативен съд ги остави за постоянно в ареста.

Мъжете са хванати с дрогата на 28 юни. От тогава те са в ареста, след решение на Окръжен съд – Хасково да им бъде наложено „задържане под стража”.

Адвокатът им поиска да бъде променена мярката за неотклонение на всеки един от двамата от „задържане под стража“ в парична гаранция.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, може да се направи извод за наличие на обосновано предположение, че двамата са съпричастни към престъплението, в което са обвинени. При обиск на единия от тях  полицаите са иззели и везна.

За престъпленията, в които са обвинени, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Съдът счита, че и за двамата обвиняеми има опасност да се укрият и да извършат престъпление при една по-лека мярка за неотклонение, още повече, че са осъждани многократно.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.