За трети пореден път вирус спъна делото срещу Миленко Ангелов, който след жесток побой уби жена си в Шекера. На днешното заседание в Окръжен съд трябваше да бъдат изслушани вещи лица, но стана ясно, че защитникът на обвиняемия – адвокат Деница Чингарова е с вирусно заболяване и няма как да присъства.

По тази причина, ход на делото не беше даден и то се отложи за началото на февруари. Подобна беше ситуацията и през ноември и декември, когато отново вирусни заболявания на съдебни заседатели бяха причината за отлагането на процеса. Миленко Ангелов остава с мярка задържане под стража.

Вирус спъна делото срещу Миленко, пребил до смърт жена си в ШекераДнес трябваше да бъдат изслушани свидетели и вещи лица

Без признание за вина: Разпитват всички свидетели по делото срещу Миленко, убил жена си в ШекераБлизки на жертвата предявиха иск за по 75 хиляди лева всеки

Припомняме, че Миленко не се призна за виновен за жестокото убийство и пожела процесът да се гледа по общия ред. Защитникът на обвиняемия - адвокат Деница Чингарова, поиска същото, без да признае фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Престъплението беше извършено на 21 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39- годишната Сийка.  След като забелязали следи от насилие по тялото, служителите на бърза помощ сигнализирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 г.

Миленко, който уби жестоко жена си в Шекера, системно пиел и тормозил близките сиМъжът остава за постоянно в ареста

Цял ден Миленко ритал жена си в Шекера след запой, децата станали свидетели на зверствотоСийка получава разкъсване на червата, в следствие на което умира

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.

Майката на Сийка - Василка Ангелова пледира за доживотен затвор за убиеца на дъщеря си, на едно от предишните заседания.