Миленко Рангелов, който преби до смърт жена си в Шекера, остава в ареста. Това реши преди минути Окръжен съд. 47-годишният мъж системно тормозел половинката си, както и всичките им 9 деца. Това стана ясно по време на заседанието.

Припомняме, че  39-годишната Сийка Ангелова бе открита мъртва в дома си във вторник. Близки на пловдивчанката подали сигнал на 112 и на място пристигнала Спешна помощ. Медиците обаче забелязали следи от насилие и сигнализирали полицията. На място пристигнал дежурен екип, който направил оглед на произшествието. На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя  починала от нараняванията.

Задържаха мъжа на убитата жена в Шекера, пребил я е до смърт45-годишният е привлечен като обвиняем за умишлено убийство

По информация на прокуратурата Рангелов почти цял ден нанасял удари по жена си. То я ритал предимно в областта на корема и слабините. След поредната доза юмруци и шутове, Сийка получила разкъсване на червата, в следствие на което умряла.

Цялата агресия ставала пред очите на децата. Обвиняемият често тормозел и биел и тях. Нещо повече – срещу него имало заведено дело от Сийка за защита от домашно насилие.

Преди 20 дни Ангелова била в болница с масивен инсулт. След като се е прибрала вкъщи, била трудно подвижна.

Оказва се, че Рангелов и друг път е ставал клиент на съдебната система. Той е осъден заедно със съпругата си Сийка за причиняване на телесна повреда на полицай.

Екшънът се разиграл на в края на април. Екип от Трето районно бил изпратен по сигнал в Шекера. Майка на 16-годишно момиче се оплакала, че дъщеря й излязла заедно с приятеля си и не се прибрала. Жената предположила, че дъщеря й е в дома на момчето.

Униформените посетили адреса на младежа, който се намирал на улица „Кипарис” Още на вратата на дома, служителите на МВР били нападнати с камъни и колове от пияните родители на момчето – Миленко и Сийка. Бащата замерил с камък единия полицай и го ударил в лицето. Униформеният му колега се намесил, но майката го ударила с прът в областта на главата. 

72 часа арест за ромите нападнали с камъни и прътове полицаи в ШекераСпрямо служителите на реда са нанесели леки телесни повреди

За по-лека мярка от „задържане под стража” в „парична гаранция” настоя защитата на Миленко. По думите на адвокат Чингарова убийството не е умишлено, а причинено по непредпазливост.

„От свидетелските показания на децата на Рангелов става ясно, че в полунощ той се е опитал да събуди жена си. Той дори й викал : „Ставай, ставай” и й удрял шамари. Семейството твърди още, че в 00:15 минути са повикали линейка, но такава не пристигнала. Тогава Сийка е била жива и дори е разговаряла със сина си Стефан. В 00:30 отново е повикан екип на Бърза помощ. Когато медиците пристигнали, вече е констатирана смъртта”, заяви в залата адвокат Чингарова. Тя посочи още, че клиентът й не би повлиял на свидетелите – децата му, тъй като вече са разпитани пред съдия.

„Няма как да се укрие, тъй като само той се грижи за деветте си деца. Работи и ги издържа. Няма как умишлено да иска да лиши децата от правото да имат майка”, допълни адвокат Чингарова.

„”Сама си падаше тази жена. Искам да се грижа за децата си. Имам и кредит. Всичко за децата давам – купувам им, на училище ги пускам, имат всичко”, каза в последната си дума Миленко.

Магистратите обаче порязаха мераците му за по-лека мярка. Ареста си Рангелов може да обжалва пред Апелативен съд.