Миленко Ранеглов, който преби до смърт жена си в Шекера, отказа да признае вина. По време на разпоредителното заседание днес, мъжът поиска делото да се гледа по общия ред, с разпита на всички свидетели и вещи лица.

Както TrafficNews съобщи, родителите на жертвата бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те предявиха граждански иска от по 75 хиляди лева за всеки.

Заседанието днес започна с абсурдна ситуация. Майката на убитата Сийка – Василка Ангелова, без притеснение заяви, че цялото й семейство е с коронавирус. Самата тя е била контактна, но без предписание. Въпреки това тя е напуснала дома си и е пристигнала в съдебна зала, пълна с хора.

Кой следи болните с COVID в махалите? Жена, контактна на заразени, нахлу в съда в ПловдивПред магистратите днес застана обвинения за убийството на жена си в Шекера – Миленко Рангелов

Близо два часа продължи разпоредителното заседание. Причината – близките и роднините на жертвата, а и на самия Миленко не разбираха и дума от това, което председателят на състава ги пита. Оказва се, че голяма част от децата на Миленко и Сийка не си знаят егн-тата, макар и да са учащи в гимназия.

Техният настойник също не можеше да разбере какво се случва в залата и често мълчеше при въпрос на съдията.

В крайна сметка, след един мъчителен час, децата отказаха да бъдат частни обвинители на баща си. Те не поискаха и обезщетение за смъртта на майка си.

По време на заседанието днес Миленко, в лицето на своята защитничка – адвокат Деница Чингарова, поиска делото да се гледа по общия ред, без да признае фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Така процесът срещу Рангелов ще започне с разпит на всички свидетели.

Как се стигна до тук?   

39-годишната Сийка Ангелова бе открита мъртва в дома си на 21 октомври 2020 година. Близки на пловдивчанката подали сигнал на 112 и на място пристигнала Спешна помощ. Медиците обаче забелязали следи от насилие и сигнализирали полицията. На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 г.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.