Районна прокуратура Ямбол се е самосезирала по случая с хирурга, който прави гинекологични прегледи, научи медията ни. Причината е журналистическото разследване на Тина Ивайлова и GlasNews.bg, което вчера беше излъчено, а лекарят е отстранен и временно от работа. В репортаж ви показахме как д-р Артур Полшиков опитва да убеди млада жена, че е необходимо да ѝ направи гинеколкогичен преглед, за който той няма право. Това потвърдиха и редица експерти.

Припомняме, че същият лекар, е задържан пред 2020 г. от ГДБОП за огромно притежание и разпространение на детско порно.

Повече за разследването:

Хирург, разпространявал детско порно, прави гинекологични прегледиОсвободен е от наказателна отговорност и е осъден да заплати само административна глоба

Ето и позицията на ямболската болница, изпратена до медията ни:

Във връзка с публикуван на 14.04.2024г. журналистически материал на сайта на GLAS NEWS.BG с автор Тина Ивайлова и Заглавие "Хирург, разпространявал детско порно, прави гинекологични прегледи". Информираме Ви, че след публикуването на материала със заповед на Изпълнителния Дректор на „МБАЛ"Свети Пантелеймон"-Ямбол"АД е разпоредена вътрешна проверка и свикана комисията за Медицинска етика и Деонтология кьм ЛЗ. Считано от 15.04.2024г. Д-р Артур Полшиков е временно отстранен от работа до приключване на проверка. Държа да подчертая, че от назначаването му до днес срещу д-р Артур Полшиков в Лечебното заведение няма постъпили официални жалби. Въпреки това, ръководството на „МБАЛ"Свети Пантелеймон"-Ямбол"АД намира за необходимо случаят да бъде изяснен и категорично се обявява срещу каквито и да е нарушения на медицинските стандарти. За останалите твордения в репортажа има компетентни институции.