Условна присъда получи 17-годишният ученик, който преби свой учител с дървен кол в Садово. Съдът в Асеновград излезе със своето решение преди минути, а обвиняемият Атанас Георгиев вече ще може да се прибере вкъщи.

Докато тече изпитателният му срок той ще трябва да се подписва 2 пъти седмично. Освен това с проблемния младеж ще работи и инспектор от Детска педагогическа стая.

Самият Атанас искал да се върне в училище и да се извини за стореното, предаде репортер на TrafficNews.bg.

От прокуратурата поискаха ефективна присъда за 17-годишния ученик, но съдът счете, че това е първо подобно деяние и не е необходимо Атанас да лежи в затвора.

Припомняме, че на 20 септември около 11.30 часа трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час. Правели го под претекст, че не знаят какъв час имат. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката.

През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски, който се движел в посока стаята на зам.-директорката.

Наложило се да се извика Спешна помощ за 40-годишния учител.

Днес в съда беше показано и дървото, с което Атанас е ударил преподавателя си. То е дълго 1,60 м. и е с дебелина 30 сантиметра, а по него има множество остри ръбове.

Очаквайте видео от съдебната залата!