Полицаи спипаха момиче с наркотици в Кючука. В петък униформените засекли 16-годишна девойка със солидно количество дрога у себе си. Тийнейджърката е била задържана пред училище „Братя Миладинови” в пловдивския район Южен.  У нея са били открити над 8 грама амфетамин и 2 таблетки екстази.

С патрул на полицията тя е била отведена в най-близкото районно управление.

Още двама непълнолетни са били задържани за срок до 24 часа в Първо РУ заради притежание на наркотици.

16-годишен младеж направил неуспешен опит да избяга от полицаите, изхвърляйки на земята 0,920 грама марихуана. 

С 9 пакетчета от същия наркотик, с общо тегло 3,26 грама, на ул. “Петър Стоев” пък бил хванат 17-годишен тийнейджър.

Междувременно в Четвърто РУ бил отведен 38-годишен пловдивчанин, след като в ползван от него лек автомобил “Хонда” били намерени пакет с хероин и част от таблетка ривотрил.

В ареста на РУ – Труд попаднал 28-годишен жител на Съединение, от когото служителите на реда иззели 0,627 грама марихуана.

Срещу всички извършители са образувани бързи производства, уведомена е районната прокуратура.

През почивните дни арестите на града се напълниха и с шофьори, позволили си да седнат зад волана пияни или дрогирани. На бул. “Македония” в Пловдив 59-годишен криминално проявен от града шофирал лек автомобил “Нисан” с над 2 промила, а в Раковски 38-годишен местен водач се бил качил в лек автомобил “Форд” с 2,62 промила.

В село Дълбок извор пък 23-годишен асеновградчанин предизвикал катастрофа с материални щети, след като се блъснал в електрически стълб с управлявания лек автомобил “Опел”.

Проверка в полицейските регистри показала, че младежът е неправоспособен, а дрегерът отчел наличието на 1,90 промила в издишания от него въздух.

Солидно почерпен шофьор се озова в полицейския арест в първите минути на днешния ден. В районното управление в Асеновград е задържан 35-годишен жител на село Ягодово, който в село Катуница управлявал лек автомобил “Мерцедес” с 2,50 промила алкохол.

Срещу всички нарушители са образувани бързи производства.