Убитият в предградието на Копенхаген Родовре 17-годишен кърджалиец е станал жертва на кюрдска банда. Двама мъже, облечени в черни дъждобрани, влезли в бръснарницата в петък, където работел Тунджай Е. от кърджалийския кв. "Боровец" и открили стрелба. Кърджалиецът бил прострелян смъртоносно, пише 24 часа. Мишена на атаката бил собственикът на фризьорския салон, който е кюрд. Той също пострадал при стрелбата, като е бил прострелян в областта на корема. В момента е в болница в критично състояние. Куршум засегнал и 15-годишен ученик от намиращото се наблизо училище, който се подстригвал в момента на атаката. Едната ръка на момчето била простреляна, но раната била повърхностна и дори не се наложило ученикът да бъде оставен в болница. Двамата нападатели напуснали местопрестъплението със сиво "Ауди" комби.

Според съобщения на датската полиция в Туитър атаката на бръснарницата има връзка с друг подобен инцидент, станал ден по-рано в предградието на Копенхаген Норебро. Там кюрд бил прострелян в гърба. По-късно датската полиция е арестувала двама заподозрени за стрелбата в Норебро кюрди. Единият от тях бил 21-годишен мъж от Гьотеборг, който преди това е лежал в затвора в Швеция.

Според полицейската версия и двете престрелки са свързани с конфликт между банди. В двата района на Копенхаген, където са извършени престъпленията, са въведени специални мерки, за да се гарантира спокойствието и безопасността на живеещите. Все още няма задържани по случая със стрелбата в бръснарницата.

Съкварталци на Тунджай разказаха, че той отишъл на гурбет в Копенхаген, за да събере пари и да си открие бръснарница в България. Преди това в Дания е работел баща му. Според приятели на Тунджай той не успял да свикне с живота в Копенхаген, а парите, които печелел не отговаряли на очакванията му. При последните си разговори младият бръснар споделил, че възнамерява да се прибере от чужбина.