Убиецът на Виола наръгал съкилийника си с химикалка

Той се опитал и да запали килията си

20.07.2017 10:40 1569 0
Убиецът на Виола наръгал съкилийника си с химикалка

Убиецът на красивата студентка Виола Стефан Станев е наръгал съкилийника си с химикалка в окото, пише "Телеграф". Това се е случило преди около седмица и е било потвърдено пред изданието от прокуратурата и от служители от ареста в София, където е настанен Стефан.

„Станев неистово се опитва да се изкара невменяем, а той просто е един обикновен наркоман, който разбира всяко свое действие. Явно, за да засили това внушение, преди седмица започна да буйства жестоко“, разказвали служители на ареста.

След като нападнал мъжа в килията, той опитал и да я запали. Назначена е проверка, която трябва да изясни как Стефан се е сдобил с химикалката, както и с вещество, с което е опитал да направи пожар.  

Станев бе арестуван, след като на 23 юни приятелката му Виола беше открита мърта в апартамента си в София.

След убийството стана известно, че бившата съпруг на Стефан е подавала многократно жалби срещу него, но МВР и прокуратура не са им обърнали внимание и не са започнали разследване.

Жената написа емоционално писмо в социалните мрежи, в което коментира, че правосъдие в България няма. Веднага след това прокуратурата започна проверка. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи тогава, че е извършена проверка на всички преписки, досъдебни производства, жалби и молби, постъпвали от бившата съпруга на Стефан Станев, нейната сестра и нейната майка - вижте във видеото.

„Проверката на прокуратурата е завършила с доклад, който съдържа информация за слабости и нарушения на прокурори. Установени са и пропуски в работата на служители на МВР и затова докладът ще бъде изпратен на министъра на вътрешните работи”, съобщи още Цацаров.

 
Изпрати новина