Севдалин и Марин Боюклиеви, обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник – бизнесмена Венцислав Младенов,  отново застанаха пред съда. Днес в съдебна зала бяха излъчени кадрите от охранителната камера, която е запечатала действията на Марин и Севдалин Боюклиеви във фаталния ден.

На мултимедия видеото бе стартирано ден преди убийството – на 20 март, макар по делото да бяха приложени 6 DVD диска, които съдържат кадри с дни по-рано. За да се спести време, пред магистратите бяха презентирани кадрите от въпросната дата. 

На видеото се вижда баща и син Боюклиеви, както и Венци. Тримата правят ремонт в магазина, като е била пробита стената, за да бъде направен нов шубер. На кадрите ясно се виждат действията на Севдалин в Марин, които къртят гипсокартона и премахват двете масивни дървени греди.

Причината, за да бъдат показани тези кадри са именно тези греди, като се предполага, че с една от тях е бил убит мъжът.

Около 18:00 часа вече е бил поставен нов плот, прозорец и хладилник. Нова витрина е била позиционирана в магазина и напълнена със стока.  Следобедните часове в търговския обект остава само Марин.

В 20:30 часа при него пристига Костадин, приятел и работник на баща му. Двете момчета изчакват Венци, който поема нощната смяна. Кадрите, възпроизведени в съдебна зала продължиха с действията на жертвата.

Венци преглежда отчетните книги и извършва инвентаризация.

По време на излъчването Севдалин на два пъти предяви претенции за времето на заснемане на кадрите. В действителност на екрана бе изписан грешен час. Това според експертизите е в следствие на прехвърляне на кадрите от един носител на друг. Изчислено бе, че разликата между астрономическото време и това показано на екрана е минус 5 часа.

И към този момент делото по случая продължава. В залата се гледат записите от 20 март и 21 март – денят на убийството. Пред магистратите обаче няма да бъде показано самото убийство, а само боя между тримата мъже.

Припомняме,  че побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  Във въпросната стая камера няма.

Както TrafficNews съобщи, делото претърпя обрат в предишното заседание. Тогава пред магистратите Боюклиев – младши пое изцяло вината за убийството и заяви, че баща му няма нищо общо. Обясненията му, коренно си противоречат с трите разпита, проведени в досъдебното производство.

Марин заяви, че сам е нанесъл ударите с брадва по главата на съдружника си. След това по време на разпита пред съда даде нелогични, противоречащи на първоначалните му показания, сведения.

"Аз съм виновен, баща ми няма вина. Той не знаеше нищо до ареста ", каза в предходното заседание Марин.

Кое е истина? Прикрива ли Марин баща си и защо след две години сменя версията си

 Паникьосан убиец?!Пъха трупа в бидон и сяда да пие с приятели