Три разпита - едни и същи показания, но отречени в съдебна зала. Такава бе развръзката на днешното заседание по делото за убийството в Наречен. Баща и син Боюклиеви застанаха за трети път пред магистратите. По свое желание, Марин даде пълни обяснения, в които призна, че е убил Венцислав Младенов и категорично отрече баща му – Севдалин да е замесен в случая.

Както по-рано днес TrafficNews съобщи, Марин заяви, че сам е нанесъл ударите с брадва по главата на съдружника си, убил тялото в найлон, натъпкал го в бидон и го хвърлил в реката.

Паникьосан убиец?!Пъха трупа в бидон и сяда да пие с приятелиЕдиният от обвиняемите за зверското убийство на бизнесмен в Нареченски бани пое цялата вина

Оказа се, че дадените в днешното заседание обяснения, коренно си противоречат с трите разпита, проведени в досъдебното производство. По искане на прокурор Костадин Паскалев, сведенията бяха прочетени в съдебната зала.

Веднага след убийството Марин отново е признал за убийството, но тогава е намесил и баща му, като човекът нанесъл смъртоносните удари.

„Работихме с Венци от дълго време. Последните месеци той стана агресивен към нас, псуваше ни, обиждаше ни и ни обвини, че го крадем. Едва се сдържахме понякога да не го ударим. На 21 март 2018 година, аз поех първата смяна в магазина. Венци каза, че липсват 3 хиляди лева. Обадих се на баща ми да дойде. Проверихме и се оказа, че само 300 лева има несъответствие. Започна кавга, която продължи близо час. Венци посегна и удари баща ми, а аз погледнах дали няма клиенто отвън. Тогава и аз започнах да удрям Венци. Не помня кой от двамата блъсна главата му в тухлите в стената и в барплота. Аз изблъсках съдружника ни в малката стая. Там го блъскахме двамата, когато Венци падна. Татко отиде до вън, за да си остави якето, а аз продължих с юмруците. Върна се баща ми и с летва го удари в главата и гърба. После аз държах краката на Младенов, докато той лежеше по гръб. Татко взе брадвата, която седеше до вратата. Каза ми да се обърна, за да не гледам. Чух ударите с брадвата по главата, бяха три. Венци почина. Брадвата баща ми я скри, не знам къде е. Донесе една завеса и найлон. Започна да го връзва, аз помагах. После натъпкахме тялото в бидон за смет. Качихме го в колата на баща ми, взехме и една стара шахта от улицата. Със стари парцали започнахме да бършем кръвта, баща ми основно. Сложихме ги в торби – едните хвърлих в контейнер за смет, а другите в реката. Там хвърлихме и бидона. Завързахме за него и металния капак. Беше около 23 часа. След час се чухме с баща ми, който ме пита за телефоните на Венци. Кървавата тениска и маратонки изгорих в печката”, казал след убойството Боюклиев – младши. Веднага след като чу думите си от преди година, Марин заяви, че е бил притискан да каже това.

„Не е вярно. Всичко е лъжа. Сам убих и изхвърлих Венци. Брадвата я хвърлих също в реката, на отбивката между Нареченски бани и село Косово. Чистих сам кръвта. Баща ми не беше там”, заяви категорично младият мъж.

Прочетен бе протокола от очната ставка между баща и син, проведена на 15 октомври. И тогава Марин е казал, че не е действал сам, както и че автор на смъртоносните удари е бил баща му. Опаковането, транспортирането и изхвърлянето на трупа, също е било дело на двамата.

И тези думи тогава бяха отречени от Боюклиев.

„Бях притеснен и си премълчах. Заплашваха ме да не си сменям показанията”, заяви той.

Делото бе насрочено за нова дата. Тогава ще бъдат възпроизведени кадрите от охранителната камера, която е запечатала действията на Марин и Севдалин Боюклиеви във фаталния ден. Тогава ще стане ясно кой е присъствал на убийството и кой е нанасял смъртоносните удари.

Баща и син ще застанат на скамейката пред Окръжен съд на 21 февруари 2020 година.

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска делото да се гледа по съкратена процедура, но защитата на баща му поиска заседанието да протече по общия ред.

Убийците от Наречен отново с противоречиви версии в съдаБаща и син взаимно се топят, за да отърват тежките присъди