Стоян Зайков-Чане, който вече четвърти ден е издирван за убийството на бившата му приятелка Милена Шишкова, е изтеглил всичките си спестявания преди да изчезне миналия петък. Това гласи една от последните информации за бившия затворник, която обаче не е потвърдена официално.  

Полиция и барети продължават да търсят следи от беглеца, който застреля в четвъртък вечерта 38-годишната фризьорка Милена, от която има син. Разследващите са поискали от местните власти пълен списък на изоставените сгради и постройки, за да бъдат претърсвани една по една. Проверките вече обхващат район от 20-30 км около Костенец. 

Зайков не е обявен за международно издирване, въпреки че е имал най-малко 12 часа преднина, за да се опита да мине границата.  Причината е че още от преди години има заповед да не напуска страната, научи Trafficnews.

Беглецът най-вероятно се крие в околностите на града, защото като иманяр и бракониер познава отлично всички възможни скривалища, коментират местните хора. Това и че няма мобилен телефон от една година също затруднява разследващите. До последно Стоян е карал катафалката, с която въртял бизнес. Притежавал три коли и два мотора,  имал славата на отличен монтьор.  Според разследващите при обиска на дома му заварили вътре цялата покъщнина и вещи перфектно подредени.  "Все едно жена домакиня беше ошетела и заключила", чудят се униформените. В същото време Зайков бил подчертано асоциален тип и упорито избягвал контактите с повечето си земляци, а и бил скаран с най-близките си роднини. 

Килърът от Костенец: Иманяр, бракониер… Гората му е дом, покривите – подслонЧетвърти ден без следа от Стоян Зайков – Чане