Четвърти ден без следа от Стоян Зайков - Чане, който уби в четвъртък вечерта Милена Шишкова – жената от която има син на 14 години, и с която до преди два месеца живеел на семейни начала.

Аутопсията на тялото й показа, че преди да я застреля Зайков я пребил, почти до смърт.

Припомняме, че тялото й бе намерено до къщата и според разследващи е искал да скрие трупа в гората, но се отказал. Полицията смята, че става въпрос за добре планирано убийство.

И днес продължава издирването на Зайков в района около Костенец, а и в разширен периметър – 20-30 километра от кървавата трагедия.

Мъжът не е обявен за международно издирване, въпреки, че е имал най-малкото 12 часа да избяга. Причината е че още преди години има заповед да не напуска страната, научи TrafficNews.

Тази нощ са получени два сигнала от граждани за местонахождението му, но без резултат, каза за TrafficNews старши комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР София.

Стоян Зайков е иманяр и бракониер и познава отлично гората. Това, че няма мобилен телефон от една година допълнително затруднява разследващите, защото не могат да го локализират по мобилни клетки.

Мъжът е с множество криминални регистрации и е известен с това, че умело се крие от полицията. Местните разказват, че имало случай да се крие 24 часа в бидон.

При друг случай полицията го търсила два месеца, а той се скрил на втория етаж в къщата на съсед. Мъжът дори не разбрал за присъствието му. И сега хората смятат, че трудно ще го открият.

Бащата на Зайков пък смята, че той няма да се свърже с никой от близките си, защото са в лоши отношения.