Около 80 хиляди лева са задигнати при въоръжения грабеж, станал вчера в района на стоков базар "Илиянци". При него потърпевш е бил чужд гражданин, от когото освен парите са откраднати и ценности.

Чужденецът бил с колата си, престъпниците са препречили пътя му, обясни днес директорът на СДВР ст.комисар Ивайло Иванов. Мъжете взели парите и ценностите, но само няколко часа по-късно са били задържани. Четиримата са добре познати на органите на МВР и прокуратурата.

По думите на директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, отнетата сума е открита в автомобила, с който те се предвижвали. При претърсването в колата са намерени шапките и маските, използвани за извършеното престъпление, оръжия, сред които боен пистолет, автомат „Калашников“ със заличени номера, множество боеприпаси и електрошок.

Говорителят на Софийската градска прокуратура прокурор Емилия Русинова, добави че един от задържаните вчера е хващан три пъти за последните 8 месеца, включително и за обири в Гърция. Предстои на задържаните да бъде повдигнато обвинение и да им бъдат взети мерки за неотклонение.

Работата по случая продължава.