Тийнейджърка седнала зад волана под въздействието на наркотици е задържана от полицейски екип при РУ-Септември. Вчера следобед на улица в село Варвара автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо”. Зад волана била 18-годишно момиче от съседното село Симеоновец.

След направената проба с дрегер се оказало, че тя управлява под въздействието на наркотично вещество. Тийнейджърката е задържана в ареста, а спрямо нея е образувано бързо производство, съобщиха от полицията.

Междувременно криминалисти от полицейското управление във Велинград установиха и задържаха мъж за палеж на автомобил. През нощта на сряда срещу четвъртък бил получен сигнал за горящ автомобил „Сеат”, паркиран на улица във велинградското село Драгиново.

На мястото незабавно пристигнали противопожарен екип от РСПБЗН-Велинград и автопатрул. Огънят бързо обхванал леката кола и тя изгоряла напълно, въпреки намесата на огнеборците.

Криминалисти от полицейското управление в курорта започнали разследване и не след дълго установили, че става дума за палеж. Като извършител е задържан е 34-годишен мъж от Драгиново, иззети са веществени доказателства, имащи отношение към палежа. По случая се води досъдебно производство.