Тогава българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО, Ангел Джамбазки и общинският съветник, председател на "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на КПКОНПИ Пламен Димитров за богатото криминално досие на Гольовците и с настояване да започне разследване срещу членове на клана за различни престъпления.

В отговора на главния прокурор се казва, че е образувана проверка срещу лица, живущи в кв. "Изток", гр. Кюстендил, както и че Окръжната прокуратура в града, ще възложи проверка на отдел "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР - Кюстендил за лихварство, сводничество, търговия с наркотични вещества и акцизни стоки, неистински ТЕЛК решения.

Кланът Гольовците – в дъното на акция "Орландовци": Грабели, изнудвали СНИМКИ и ВИДЕОКъм момента при спецоперацията в столичния квартал са задържани 15 души

От пространен отговор на Окръжна прокуратура – Кюстендил, става ясно, че в махалата са установени множество нарушения на данъчното законодателство, а материалите са отделени в нарочна преписка, като е възложено на МВР и Районна прокуратура – Кюстендил, да образуват наказателни производства по събраните данни.

От началото на месец март резултатите и по отношение на фалшивите ТЕЛК решения са вече налице. Районната прокуратура в Кюстендил е започнала проверка, пише "Монитор".

Малко след масовия бой между българи и роми в центъра на Кюстендил, в столичния квартал "Орландовци" се проведе специализирана полицейска операция срещу част от клана Гольовци.

По време на нея бяха задържани 14 лица, в т.ч. и двама служители на 2-ро РУ за покровителство на организираната престъпна група.

"Очакваме и КПКОНПИ да извърши необходимите проверки, за да установи легално ли е имуществото и доходите на визираните в сигнала семейство Игови и техните присъдружни от кв. "Изток" в Кюстендил и кв. "Орландовци" в София“, завяват вносителите на сигнала – Джамбазки и Контрера.

Къкри недоволство срещу ромите в Кюстендил: Иституциите да си свършат работата!Стотици хора ще излязат на протест, провокиран от убийството на Валери Дъбов