В Пловдивския окръжен съд стартира делото срещу шофьора, който при катастрофа в Стамболийски причини смъртта на трима младежи, негови спътници в колата. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че нарушавайки правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души. Деянието е определено като "особено тежък случай". Призовани са 10 свидетели и 4 вещи лица.

На 28 април миналата година 22-годишният Атанас Тонев, водач на Ауди А4, опитал да изпревари с висока скорост близо до новия надлез автомобил Хюндай, но се блъснал странично в него, завъртял се на платното и се забил в странично дърво.

От сблъсъка загиват всички спътници на Тонев, които били приятелска компания – 19-годишните близначки Яница и Виолета Филчеви и 23-годишният Ивайло Петров от Стамболийски.

Припомняме, кръвната проба на 22-годишния Атанас Тонев, който бе зад волана на аудито, превърнало се в ковчег на трима младежи, е отрицателна. Пробата за наркотични вещества също не е отчела наличие на някаква дрога в кръвта на шофьора. 

Още за зловещата катастрофа и жертвите четете ТУК!

TNS.bg