Черните лентички във фейсбук се увеличават мълниеносно. Те заменят снимките на приятелите на Ивайло Петров /22/ и сестрите Яница и Виолета Филчеви /19/. Това са тримата младежи, които снощи загинаха в зверската катастрофа в Стамболийски.  Те са били в аудито, което 23-годишният Атанас Тонев е забил със 120 км/час в дърво в квартал "Полатово".

Близначките Виолета и Яница учат в СОУ "Патриарх Евтимий" и след месец е трябвало да бъдат на абитуриетския си бал. Вместо снимки с абитуриетски рокли обаче на стените на профилите им има жалейки. Двете момичета са тренирали гребане, били любителки на екстремните спортове. Приятелите им ги описват като лъчезарни и щастливи ученички. Двете ходели на военно обучение към Великотърновския университет , което се потвърждава и от многобройните фотографии където те позират с униформи като истински рейнджърки.

Ивайло Петров е завършил Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Перущица преди 3 години, а до момента е работел като началник склад във фирма за производство на хранителни продукти. Занимавал се е и с мрежов маркетинг. Запален фен е на ЦСКА , а бързите автомобили са били негова страст. Живеел е в Стамболийски. Няколко часа преди смъртта си , той е написал в профила си във Фейсбук: "Тежка вечер се очертава. ПИЯНИТЕ ЧИЧКОВЦИ отново са на линия".

Шофьорът Атанас Тонев /23/ също живее в Стамболийски. Той е приятел на Ивайло. Двамата често били заедно. Все още не е ясно дали Тонев е бил употребил алкохол, тъй като резултатите от кръвната проба, която му е направена не са готови. Той е в болница, като има съмнения за счупен таз.

Днес сутринта зрелостниците в СОУ "Патриарх Евтимий" са били шокирани от ужасната новина.

Съучениците на Виолета и Яница са си тръгнали от училище. Директорката отказа коментар. "Добри момичета- учеха, тренираха. Не знам какво да кажа!" , заяви тя пред репортер на TrafficNews.bg. 

TrafficNews.bg