Отменените полети от Виена за София объркаха делото срещу бившия кмет на район „Северен” в Пловдив Ральо Ралев, бившия началник на отдела за инвестиционни обекти Даниела Вълова и карловския бизнесмен Иван Делевски. Днешното заседание в Пловдивския окръжен съд пропадна, като стана ясно, че Делевски е блокиран в Австрия и заради отменените полети не може да се прибере на време за процеса.

Заради стачката на австрийските авиокомпании са отменени стотици полети, а  протести на заетите в сектора продължават вече няколко дни. Според официалния авиопревозвач на Австрия, около 50 хиляди пътници ще бъдат засегнати. До стачните действия се стигна след седмици на провалени преговори между синдикатите и компаниите в страната.

Делото срещу бившия кмет на район „Северен”, бившия началник на отдела за инвестиционни обекти и карловския бизнесмен протича с разпит на свидетели.

Повдигнатите обвинения срещу Ральо Ралев са за това, че в периода от края на декември 2018 г. до май 2019  г. в Пловдив, като извършител, в съучастие с Вълова и Делевски, е поискал сумата от 60 000 лева и е приел същата сума - чрез фактическото й предаване на бизнесмен, за да упражни влияние върху длъжностно лице – главен  архитект на район „Северен. То е за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда в район „Северен“.

Даниела Вълова е предадена на съд за това, че през декември 2018 г. в съучастие като помагач на Ралев е умишлено е улеснила извършването на търговия с влияние от страна,  като е уточнила размера на исканата от него сума, за да може той да разпореди на гл. архитект на район „Северен“ Пловдив,  да одобри внесения за разглеждане идеен инвестиционен проект.

Иван Делевски е с обвинение, че в периода от края на декември 2018 г. до май 2019 година . Пловдив, в съучастие като помагач на Ралев, умишлено е улеснил извършването на престъплението от страна на последния. Той е взел участие в уговаряне на подробностите по приемането на поисканата сума от 60 000 лева, за да упражни влияние Ралев върху гл. архитект на район „Северен”.

Следващото заседание е насрочено за 9 май.

Близо 5 години от ареста: Съдбата на Ральо Ралев с очакване да се реши през 2024 годинаДелото срещу бившия кмет на Северен стартира по общия ден преди седмица

Ральо Ралев поискал подкуп от 60 бона с думите: "Кметството е мое, аз къде съм в тая схема?"Делото стартира с разпит на свидетели близо 5 години след скандала

Свидетел по делото срещу Ральо Ралев: Обсъждаха се суми от порядъка на 50 хиляди лева, за съдействиеРазпитите на свидетели продължават и в следващо заседание