Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство по случая със загиналите от ракия-менте мъже в Якоруда. Натравяне с алкохол доведе до смъртата на четирима души там.

В хода на разследването е установено, че навръх Коледа двама мъже от град Якоруда - на 38 и 30 години, пили алкохол, купен от местния търговец Тайфи Метльов. Двамата мъже изпили около 1,5 и 2 литра от ракията. Сутринта на следващия ден 38-годишният мъж, който имал и рожден ден, починал, въпреки оказаната му медицинска помощ. Погребан е на следващия ден.

Другият мъж продължил да пие ракия-менте по време на коленето на прасе, в което участвали още шестима души. Стопанинът на прасето се сдобил с алкохола, разменяйки заек за 4 литра от ракията. Подобно и на предния случай, на двама мъже от компанията им прилошало и по различно време на 27 декември те починали.

Другите четирима са в реанимацията на Благоевградската болница. Те все още не са дали показания, тъй като заради провежданото лечение не са годни за разпит. Ще бъдат разпитани на 30 декември в болницата, а на 4 януари и пред съдия.

Трима разследващи полицаи вече са се заели с досъдебното производство по случая. Наблюдаващият прокурор съобщи, че са планирани разпити на роднини на починалите лица, ще се уточнява откъде е бил закупен отровния алкохол и в какви бутилки е бил поставен. В дома на Тайфи Метльов, посочен за продавач на отровното питие, е намерен алкохол, но все още не е изследвана неговата идентичност с консумирания от починалите. Предстои и ексхумация на трупа на първия починал.

Самият Метльов е задържан за 24 часа, стана ясно по-рано днес, тъй като за него са събрани доказателства за съпричастност към извършеното престъпление.

Още новини четете ТУК

TNS.bg