Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо срещу 29-годишния травестит Благовест Молев за това, че е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст и за това, че се заканил на другиго с убийство и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Както и за това, че противозаконно е повредил чужди движими вещи и че при условията на продължавано престъпление е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Обвиняемият Благовест е предаден на съд за това, че на 13 юли 2016 г. в Пловдив, във вход на жилищен блок, извършил блудствени действия с малолетно момче, за което бил подаден сигнал в 1 РУ на МВР-Пловдив.

Той е предаден на съд и за това, че на 18 септември 2016 г. в Пловдив, в жилищния блок, където живеел, изритал няколко пъти вратата на апартамента на негова съседка, счупил звънеца и отправил следните заплашителни изрази към жената: „Ей, този път ще те убия, ще те размажа“, „Сега влизам, никой няма да може да те спаси“ и др., като неговите действия били възприети и от други свидетели. За случая бил подаден сигнал в 1 РУ на МВР-Пловдив. На място пристигнали полицейски служители, които констатирали счупения звънец и заварили жената, която живеела в апартамента, силно разстроена от действията на обвиняемия. Те позвънили на вратата на Благовест, като той излязъл от жилището си, облечен с булчинска рокля. Същият бил отведен в районното управление за изясняване на случая.  

Благовест е предаден на съд и за това, че на 21 октомври 2016 г. в Пловдив, в жилищен блок, повредил вратата на апартамента на същата съседка, като отправял силни удари с крак и засегнал целостта на лайсната и секретната брава. Двама от съседите в блока излезли да видят каква била причината за нарушеното спокойствие във входа, направили забележка на обвиняемия и отишли до апартамента, за да установят какво се е случило. Те видели, че съседката им била силно разтревожена и треперела от страх, след което подали сигнал в полицията.

По досъдебното производство са били извършени няколко експертизи, разпитани свидетели и др.

Благовест Молев е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.