34-годишен кметски наместник на варненското село Генерал Колево е пребил свой съселянин. Освен това мъжът стрелял по него с ловна пушка. Причината за случилото се е стара вражда, която двамата имали заради жена.

В понеделник мъжът с инициали Ш.Ю. взел ловната си пушка и отишъл в съседен имот, където разбрал, че работи пострадалият. Когато стигнал, между двамата възникнал конфликт, по време на който 34-годишният Ш.Ю. стрелял от близко разстояние срещу съперника си. Уцелил го в крака, а след като той паднал на земята започнал да го удря. Пострадалият мъж опитал да се защити и да издърпа пушката от ръцете на Ш.Ю., но той не спрял нападението. Отново произвел изстрел и уцелил своя опонент от много близко разстояние.

След извършване на престъплението, мъжът не останал на местопроизшествието, за да окаже помощ, а си тръгнал. Отишъл в дома си, оставил ловната пушка в каса и избягал от селото с кола с намерение да се укрие. По пътя обаче бил задържан.

На кметския наместник е наложена мярка „задържане за 72 часа”, повдигнато му е и обвинение за шофиране след употребата на алкохол.