Заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова разпореди проверка в пловдивския затвор. Поводът бе материал на TrafficNews. Припомняме, че видео, изпратено от наш източник, показва как една от килиите е превърната в пивница, а лишените от свобода пият и мезят с пълна пара.

От пластмасова бутилка се разсипва прозрачна течност, която едва ли е вода. На масата се виждат чинии с мезета, от някакво устройство кънти ретрочалга. Присъстващите вдигат наздравици и се подканват да пият повече. Купонът се записва с мобилен телефон, който както алкохола, е абсолютно забранен зад решетките. 

При претърсване на спални помещения са открити 2 мобилни телефона, като е установено, че клипът е заснет с един от тях. При извършена проверка с техническо средство не е отчетена употреба на алкохол, а в обясненията си участващите в записа твърдят, че течността е кафе. На лишените от свобода са наложени дисциплинарни наказания.

Килия или чалготека? Видео показва запой с ретро чалга в пловдивския затворКупонът се записва с мобилен телефон, който както алкохола, е абсолютно забранен зад решетките