Напрежение в центъра на Пловдив. Полиция обсади сградата на Националното радио в града след скандал. До напрежението се стигнало, след като от организацията на ЛГБТ в Пловдив провеждали събитие за представяне на първата книга за деца, в която има герои еднополови двойки.
 
 
Организаторите на събитието казват, че в сградата нахлули футболни фенове и започнали да се разпрсвят с тях. Повикана била и полиция, която успокоила страстите. Приказката е за деца от 3 до 6 годинки, а на представянето пристъствали и родители с техните деца.
 
Венета Лимберова, която е председател на младежка ЛГБТ организация "Действие" заяви, че приказката “Мравин и планетата Гора” е написана от авторка с псевдонима “Великан Василева”. В книжката се разказва за малка мравка, която потегля на път за нов дом, след като нейният е разрушен. По време на пътешествието Мравин е съпровождан от госпожица Бътерфлай и мис Бръмбарова – крилати дами, които живеят заедно. По пътя се срещат и мъжки черни лебеди, които са заедно “защото се обичат”.
 
Към този час ситуацията в центъра е спокойна.