Сервитьорите от столичния бар „Бесо” категорично не могат да разпознаят кои са шестимата мъже, които потрошиха заведението в понеделник. Това стана ясно по време на днешното заседание на Софийския районен съд, който взе решение да остави за постоянно в ареста Цветко Цветков и Сергей Димитров, обвинени от прокуратурата като участници в погрома. Двамата бяха уличени по записа от охранителните камери.

Целият персонал на заведението е бил разпитан за инцидента, но се оказало, че сервитьори и бармани страдат от пълна амнезия, стана ясно от думите на адвокатите на двамата обвиняеми. 

Единият келнер обяснил, че бил в кухнята и когато излязъл видял само следите от погрома. Неговата колежка Ваня Нанкова заявила, че познава Цветко Цветков като редовен посетител, но  не може да си спомни дали той и Сергей Димитров са участвали в мелето.   

Дори Венцислав Кацаров, който сервирал на масата, където според записите на охранителните камери седяла компанията, която после помляла „Бесо”, не успял да разпознае никого.

Към омертата на персонала са се присъединили собственикът на бара Емануил Лазаров и посоченият първоначално като поръчител на погрома негов съдружник Красен Кръстев, които отказали да коментират екшъна.

Бившият шеф на федерацията по кикбокс Кръстев само предположил, че е възможно инцидентът да има някаква връзка с конфликта между него и Лазаров заради финансови спорове.  

Адвокатите на Цветков и Димитров пък обясниха, че двамата сами са се предали на полицията, когато разбрали, че са издирвани.

Цветков, който е баща на две деца и няма криминална регистрация, дошъл в сградата на СДВР в 10 часа на следващия ден след погрома. Димитров последвал примера му днес, когато научил от медиите за случая. Той бил осъждан, но реабилитиран през 2014 г., обясни неговият защитник.

От прокуратурата поискаха двамата да останат за постоянно в ареста, защото има реална опасност да се укрият и извършат други престъпления, както и да попречат на разследването. Съдебният състав с председател Емилия Колева прие аргументите на държавното обвинение и заради голямата обществена опасност на извършеното престъпление реши да наложи на Цветков и Димитров постоянен арест.

Все още продължава издирването на другите двама разпознати участници от компанията, потрошила инвентара в „Бесо”. Срещу Веско Стоянов и Петър Паунов има задочно повдигнати обвинения. Не са разпознати последните двама от групата.

Красен Кръстев без обвинение за погрома в "Бесо", 500 бона го скарали с Емо НегъраИскат постоянен арест за двамата задържани нападатели, издирват останалите от ударната група