Седемгодишно дете е настанено в болница, след като падна в казан с вряла вода. Ужасният инцидент се случил в село в община Полски Тръмбеш, съобщава вестник "Борба".

Момичето е от столицата, но било на гости при роднини, които го оставили без надзор за минути. В двора на къщата върху открит огън бил поставен казан с вряла вода и буркани със зимнина. Детенцето се въртяло около казана, когато изведнъж се спънало и паднало вътре. Писъците му привлекли вниманието на останалите в къщата, които веднага потърсили помощ на спешния телефон.

Пострадалото момиче е откарано първо в областната болница във Велико Търново с линейка.

Дежурният екип в Спешно отделение констатира, че момиченцето е с втора и трета степен изгаряния в областта на седалището, гениталиите и бедрата, както и около 20 процента изгаряния по дланите.

По време на прегледа е било в травматичен шок, а след консултация с хирург веднага е взето решение да бъде преведено в клиника по изгаряния.

С реанимобил на Центъра за спешна помощ във Велико Търново го транспортира до УМБАЛ "Н. И. Пирогов", където ще остане за лечение поне 5 дни.