Двамата  братя от пловдивското село Караджалово Димитър и Ангел Димитрови, осъдени за убийство на пастир на крави, обжалваха днес присъдите си пред Апелативен съд. Димитър  /36/ в момента излежава 18 годишна присъда, а по-малкия му брат му е осъден на 17 години.  На 5 август 2015 година от тяхна стопанска постройка били откраднати кобила и жребче, а подозренията паднали върху техния съселянин  56-годишният Алекси Ангелов. Батята подали жалба в полицията в Първомай, но там не им обърнали никакво внимание. Тогава решили да приложат собствено правосъдие. 

Ангел и Димитър отишли до дома на жертвата си и започнали да го бият с кол по лицето, а след това го ритали, удряли с юмруци в главата и тялото, душили го. Братятанастоявали пастирът да признае кражбата. За да спре побоя, Алекси признал за кражбата, но прехвърлил вината на свой познат, че го накарал. Братята разпъвали и дърпали ръцете му, като единият държал лявата, а другият – дясната ръка.  Двамата решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през селото, за да покажат за назидание, че е крадец. Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат. Няколко свидетели се опитали да спрат побоя, но неуспешно. Двамата братя предупредили жена от близките къщи, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На друг съсед заявили, че Ангелов си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата. Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112. Когато линейката дошла цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло. Алекси издъхнал няколко часа по-късно в болницата. 

Братята обжалват тежките присъди, а днес техните адвокати поискаха нова съдебно психиатрична експертиза. Прокурорът Виктор Янков и адвокатът на роднините на Алекси заявиха, че искането е несъстоятелно, но съдът назначи допълнителна експертиза и отложи делото за ноември. 

Убийството предизвика сътресения в местната полиция, като тогавашният началник на районното Васил Налбантов бе уволнен от работа , като от прокуратурата заявиха че заради прикриването на престъплението се е стигнало до убийството.