Точно в 10 часа утре на гранично-контролния пункт на Дунав мост румънските власти ще предадат окован с белезници тартора на родната ало мафия Борислав Димитров-Бобито.

Заедно с него ще бъдат и петимата му съучастници, задържани също на румънска територия  като членове на организирана престъпна група за телефонни измами, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура. Предстои да им бъдат предявени обвинения, както и да им бъде наложено задържане до 72 часа.

Бандата на Бобито беше разбита при координирана съвместна полицейска акция в Горна Оряховица и в Румъния на 18 април.  Тя е подбирала жертвите си основно в София, където за тях като "мулета" е работило цяло семейство, което също беше задържано.  

"Въртачите",  които звънят на набелязаните номера, обаче са били настанени в хотели в северната ни съседка. Групата е разследвана още от 2017 г, като любимият й номер, с който е залъгвала предимно заможни пенсионери, е "полицейска акция". 

Бобито и компания да заработили над 2 милиона лева от измами, стана ясно след акцията. 

Сред най-големите удари на бандата са 420 бона, взети от известната столична реститутка и акционер в застрахователна компания Жасмин Куртева, внучка на видния деец на ВМРО Владимир Куртев, един от четиримата инциатори на акцията за спасяване на българските евреи през 1943 г.

Утре заедно с Бобито ще бъдат предадени "въртачите" Георги Димитров, Димитър Маринов-Миткас и Атанас Атанасов- Малката Рака, както и  "логистиците" братята Николай Стефанов –Питката и Илиян Стефанов–Льонито.  

 

Как разбиха ало бандата на Бобито, която прави най-големите удари в СофияТарторът и основните играчи в схемата остават в ареста в Румъния, готвят тяхното екстрадиране

Бой по ало мафията у нас и в Румъния! Акции от двете страни на Дунав, тарашат палати на босовеВече 6 часа претърсват именията на тартори на телефонните измамници в Горна Оряховица, в гаражите им лимузини за стотици хиляди лева