Акцията срещу ало мафията в Горна Оряховица върви едновременно с операция в Румъния, съобщиха пред TrafficNews източници от МВР. Причината е, че голяма част от родните измамници работят на север от Дунав.
 
Голяма част от жертвите у нас получават обаждания от румънски номера. Вътрешните министерства на България и Румъния са координирали усилията си за разкриване и задържане на тарторите на ало мафията, която реализира огромни приходи.
 
В богаташкия квартал "Калтинец" на Горна Оряховица на прицела на спецпрокуратурата са собствениците на 15 луксозни къщи, срещу които има образувани няколко досъдебни производства за пране на пари. Всички те са сред босовете на телефонните измамници. Затова и разследващите правят оценка на тяхното имотно състояние, научи TrafficNews.

В повечето от тях са паркирани и лимузини за стотици хиляди лева. Екипът ни засне лъскав мерцедес в двора на един от разследваните роми. Претърсването на имотите продължава вече 6 часа. 

Очаква се в близките часове в Горна Оряховица да пристигнат зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 Очаквайте подробности !

Полиция и жандармерия нахлуха в имоти на ало мафията в Горна ОряховицаАкцията блокира квартал Калтинец, където са палатите на измамниците